2017.01.10

Välkommen som ny kollega hos oss på IQ – ansvarig IQs nätverk

IQ verkar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Inom ramen för detta arbete har vi samlat ett stort nätverk av aktörer som verkar inom alkoholområdet. Nu söker dig som ska ansvara för IQs verksamhetsområde nätverk. I rollen kommer du får stort ansvar för att nå ut och skapa medvetenhet och engagemang inom IQs frågor.

  • Strategiskt såväl som operativt ansvar för det löpande arbetet med insatser inom IQs nätverk.
  • Övergripande ansvar för att säkerhetsställa en helhet i IQs insatser inom nätverket, för att värna och bygga IQs identitet över tid.
  • I rollen ingår även att projektleda enskilda insatser och evenemang. I detta ingår att samverka med externa partners samt att förankra internt och integrera med IQs övriga verksamhetsområden.

IQ har ett stort nätverk och vi arbetar med många partners. Däremot är antalet medarbetare få vilket skapar en stor delaktighet, breda roller och möjlighet till direkt påverkan och snabba beslut. Detta innebär även att samtliga roller innefattar såväl strategiska som operativa uppgifter och ett visst administrativt ansvar. Tjänsten är tillsvidare med provanställning i sex månader och du rapporterar till vd.

Om dig
För att vara aktuell för tjänsten har du relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring. Du är en erfaren projektledare med erfarenhet av förebyggande arbete. Du är en skicklig och analytisk kommunikatör, har en god förmåga att planera och prioritera, har erfarenhet av att lägga och följa upp budgetar samt av att arbeta målinriktat för att nå goda resultat. Det är meriterande om du har erfarenhet från ideell sektor eller idéburen verksamhet.

Som person är du driven, nyfiken och ser möjligheterna i olika tillfällen och situationer. Du är en relationsbyggare som inser vikten av samarbete, du trivs med att kommunicera och föreläsa, och du en stjärna på att bygga nätverk och knyta kontakter. Det är en förutsättning att du är omvärldsorienterad och har ett intresse och engagemang i frågor som rör IQs uppdrag.

Om IQ
IQ verkar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Vi har skapat ett nätverk av aktörer inom alkoholområdet, vi genomför olika kommunikationsinsatser samt tar fram kunskapsunderlag inom aktuella alkoholfrågor. IQ arbetar inom tre verksamhetsområden; Kommunikation, Nätverk och Kunskap. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Juan-Pablo Roa, vd, tel 070-979 58 55.

Behöver du hjälp med din registrering är du välkommen att kontakta Lön & HR Support, hrdirekt@systembolaget.setel 08-503 325 00.

Ansökan
Du söker tjänsten via länken nedan, vilken leder till Systembolagets webbplats, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Senast den 1 februari vill vi att du registrerar din ansökan. Ansök så snart som möjligt då ansökningar kommer hanteras löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail eller brev. Ansök här.


2017.12.18

Alkohol påverkar mångas julfirande negativt

Drygt 4 av 10 (42 procent) uppger att de varit med på något julfirande där de tycker att det druckits för mycket alkohol. Var tredje person uppger även att de varit oroliga för att personer de firar jul med ska dricka för mycket alkohol. Det framkommer i en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört.
2017.12.07

3 av 4 tycker inte det är viktigt att det serveras alkohol på jobbets julbord

I en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört uppger drygt 3 av 4 (76 procent) att de inte tycker det är viktigt att det serveras alkohol i samband med jobbets julbord. 46 procent uppger även att kollegors alkoholkonsumtion påverkat dem negativt.
2017.11.22

40 procent färre kraftigt berusade personer på allsvensk fotboll

Jämfört med den blåsstudie som genomfördes 2015 bland besökare på Friends Arena och Tele2 Arena inom ramen för Fotboll utan Fylla visar helt nya siffror från 2017 års mätning att andelen kraftigt berusade personer har sjunkit med 40 procent i samband med att AIK, Djurgården och Hammarby spelat allsvenska fotbollsmatcher.
2017.11.13

8 av 10 har påverkats negativt av andras drickande

Passivt drickande påverkar många negativt. I en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört uppger knappt 8 av 10 (79 procent) att andra människors alkoholkonsumtion påverkat dem negativt. 4 av 10 svarar att deras egen alkoholkonsumtion påverkat personer i deras omgivning negativt.
2017.10.26

Många föräldrar oroliga för att deras barn ska dricka alkohol på föräldrafria fester

I en undersökning* som IQ genomfört bland 2927 föräldrar i samtliga 21 län, med barn mellan 13–17 år, svarar knappt 9 av 10 (88 procent) att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med föräldrafria fester.
2017.10.16

Karin Hagman ny vd för IQ

Med start den 1 januari 2018 tillträder Karin Hagman som ny vd på IQ. Karin Hagman kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på fackförbundet Kommunal och har innan dess bland annat arbetat som kommunikationschef på Hyresgästföreningen.
2017.09.26

IQ lanserar Bottler – en festbot för studenter

Idag är det premiär för IQs Bottler, en festbot som ska få studenter vid universitet och högskolor att fundera över sin alkoholkonsumtion och coacha dem till ett smartare och roligare festande. Bottler guidar studenter före, under och efter festen genom tips, frågor och påminnelser via Facebook Messenger.
2017.08.21

Så ofta drack vi alkohol under semestern

Enligt en ny Sifo-undersökning som IQ genomfört uppger nästan 4 av 10 (37 procent) att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern.
2017.06.21

Semester – då dricker vi mer och oftare

Över hälften (52 procent) av de boende i Sverige uppger att de dricker mer alkohol under semestern jämfört med övriga tider på året. Nästan lika många (51 procent) svarar att de dricker alkohol oftare under semestern jämfört med övriga tider på året. Det visar en ny Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av IQ.
2017.06.19

Många föräldrar oroliga inför sommarens festivaler

I en undersökning som IQ låtit undersökningsföretaget Norstat genomföra bland 2927 föräldrar med barn mellan 13-17 år uppger drygt 8 av 10 (82 procent) att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med festivaler. Drygt var tredje (36 procent) uppger även att de är oroliga att deras tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med festivaler.