2015.10.28

Vi söker Projektledare Kommunikation

Rollen
I rollen som projektledare kommer du att inom ramen för IQs verksamhetsområde Information projektleda kommunikationsinsatser mot våra målgrupper. I uppdraget ingår att arbeta med hela kommunikationsprocessen innefattande exempelvis kampanjplanering, genomförande och uppföljning.

Som projektledare kommer du att ha ett flertal kontaktytor med bland annat externa partners och olika intressenter där din huvuduppgift är att driva uppdraget och projektet framåt. Internt kommer du att ha ett nära samarbete med andra projektledare och med IQs övriga två verksamhetsområden Nätverk och Kunskap.

IQ har ett stort nätverk och vi arbetar med många partners. Däremot är antalet medarbetare få vilket skapar en stor delaktighet, breda roller och möjlighet till direkt påverkan och snabba beslut. Detta innebär även att samtliga roller innefattar såväl strategiska som operativa uppgifter och ett visst administrativt ansvar. Exempel på mer operativa arbetsuppgifter för våra projektledare kan vara att skriva text för webb och publikationer eller att se till att informationen på webbplatsen är uppdaterad. I arbetet ingår resor inom Sverige cirka en gång i månaden och du rapporterar till IQs VD. Tjänsten är på heltid och en allmän visstidsanställning på ett år.

Om dig
För att vara aktuell för tjänsten har du som sökande relevant högskoleexamen, förslagsvis inom kommunikation eller media. Vi tror att du har minst 3-5 års erfarenhet av projektledning av breda externa kommunikationskampanjer samt dokumenterade skribentkunskaper. Du är en skicklig kommunikatör med stor integritet, som ser helheter och är bekväm med att ställa krav. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande om du har erfarenhet från ideell sektor eller idéburen verksamhet.

Som person har du en stor personlig mognad, är nyfiken och ser möjligheterna i olika tillfällen och situationer. Det är en förutsättning att du är omvärldsorienterad och har ett intresse och engagemang i frågor som rör IQs uppdrag. Du har en god förmåga att planera och prioritera samt att arbeta målinriktat för att nå goda resultat. Vi värdesätter att du som person har god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete på samma sätt som du har ett starkt individuellt driv.

Ansökan
Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss – tveka inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Ansök här redan idag då urvalet sker löpande. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mikaela Sundell, tel. 0739 - 78 77 94.

Sista ansökningsdag är 13 november, 2015.

Välkommen med din ansökan!


2017.12.18

Alkohol påverkar mångas julfirande negativt

Drygt 4 av 10 (42 procent) uppger att de varit med på något julfirande där de tycker att det druckits för mycket alkohol. Var tredje person uppger även att de varit oroliga för att personer de firar jul med ska dricka för mycket alkohol. Det framkommer i en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört.
2017.12.07

3 av 4 tycker inte det är viktigt att det serveras alkohol på jobbets julbord

I en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört uppger drygt 3 av 4 (76 procent) att de inte tycker det är viktigt att det serveras alkohol i samband med jobbets julbord. 46 procent uppger även att kollegors alkoholkonsumtion påverkat dem negativt.
2017.11.22

40 procent färre kraftigt berusade personer på allsvensk fotboll

Jämfört med den blåsstudie som genomfördes 2015 bland besökare på Friends Arena och Tele2 Arena inom ramen för Fotboll utan Fylla visar helt nya siffror från 2017 års mätning att andelen kraftigt berusade personer har sjunkit med 40 procent i samband med att AIK, Djurgården och Hammarby spelat allsvenska fotbollsmatcher.
2017.11.13

8 av 10 har påverkats negativt av andras drickande

Passivt drickande påverkar många negativt. I en ny Sifo-undersökning* som IQ genomfört uppger knappt 8 av 10 (79 procent) att andra människors alkoholkonsumtion påverkat dem negativt. 4 av 10 svarar att deras egen alkoholkonsumtion påverkat personer i deras omgivning negativt.
2017.10.26

Många föräldrar oroliga för att deras barn ska dricka alkohol på föräldrafria fester

I en undersökning* som IQ genomfört bland 2927 föräldrar i samtliga 21 län, med barn mellan 13–17 år, svarar knappt 9 av 10 (88 procent) att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med föräldrafria fester.
2017.10.16

Karin Hagman ny vd för IQ

Med start den 1 januari 2018 tillträder Karin Hagman som ny vd på IQ. Karin Hagman kommer närmast från tjänsten som kommunikationschef på fackförbundet Kommunal och har innan dess bland annat arbetat som kommunikationschef på Hyresgästföreningen.
2017.09.26

IQ lanserar Bottler – en festbot för studenter

Idag är det premiär för IQs Bottler, en festbot som ska få studenter vid universitet och högskolor att fundera över sin alkoholkonsumtion och coacha dem till ett smartare och roligare festande. Bottler guidar studenter före, under och efter festen genom tips, frågor och påminnelser via Facebook Messenger.
2017.08.21

Så ofta drack vi alkohol under semestern

Enligt en ny Sifo-undersökning som IQ genomfört uppger nästan 4 av 10 (37 procent) att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern.
2017.06.21

Semester – då dricker vi mer och oftare

Över hälften (52 procent) av de boende i Sverige uppger att de dricker mer alkohol under semestern jämfört med övriga tider på året. Nästan lika många (51 procent) svarar att de dricker alkohol oftare under semestern jämfört med övriga tider på året. Det visar en ny Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av IQ.
2017.06.19

Många föräldrar oroliga inför sommarens festivaler

I en undersökning som IQ låtit undersökningsföretaget Norstat genomföra bland 2927 föräldrar med barn mellan 13-17 år uppger drygt 8 av 10 (82 procent) att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med festivaler. Drygt var tredje (36 procent) uppger även att de är oroliga att deras tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med festivaler.