2015.10.28

Vi söker Projektledare Kommunikation

Rollen
I rollen som projektledare kommer du att inom ramen för IQs verksamhetsområde Information projektleda kommunikationsinsatser mot våra målgrupper. I uppdraget ingår att arbeta med hela kommunikationsprocessen innefattande exempelvis kampanjplanering, genomförande och uppföljning.

Som projektledare kommer du att ha ett flertal kontaktytor med bland annat externa partners och olika intressenter där din huvuduppgift är att driva uppdraget och projektet framåt. Internt kommer du att ha ett nära samarbete med andra projektledare och med IQs övriga två verksamhetsområden Nätverk och Kunskap.

IQ har ett stort nätverk och vi arbetar med många partners. Däremot är antalet medarbetare få vilket skapar en stor delaktighet, breda roller och möjlighet till direkt påverkan och snabba beslut. Detta innebär även att samtliga roller innefattar såväl strategiska som operativa uppgifter och ett visst administrativt ansvar. Exempel på mer operativa arbetsuppgifter för våra projektledare kan vara att skriva text för webb och publikationer eller att se till att informationen på webbplatsen är uppdaterad. I arbetet ingår resor inom Sverige cirka en gång i månaden och du rapporterar till IQs VD. Tjänsten är på heltid och en allmän visstidsanställning på ett år.

Om dig
För att vara aktuell för tjänsten har du som sökande relevant högskoleexamen, förslagsvis inom kommunikation eller media. Vi tror att du har minst 3-5 års erfarenhet av projektledning av breda externa kommunikationskampanjer samt dokumenterade skribentkunskaper. Du är en skicklig kommunikatör med stor integritet, som ser helheter och är bekväm med att ställa krav. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det är meriterande om du har erfarenhet från ideell sektor eller idéburen verksamhet.

Som person har du en stor personlig mognad, är nyfiken och ser möjligheterna i olika tillfällen och situationer. Det är en förutsättning att du är omvärldsorienterad och har ett intresse och engagemang i frågor som rör IQs uppdrag. Du har en god förmåga att planera och prioritera samt att arbeta målinriktat för att nå goda resultat. Vi värdesätter att du som person har god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete på samma sätt som du har ett starkt individuellt driv.

Ansökan
Stämmer ovanstående in på dig och du vill bli en av oss – tveka inte att skicka in ditt CV och ett personligt brev. Ansök här redan idag då urvalet sker löpande. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mikaela Sundell, tel. 0739 - 78 77 94.

Sista ansökningsdag är 13 november, 2015.

Välkommen med din ansökan!


2017.08.21

Så ofta drack vi alkohol under semestern

Enligt en ny Sifo-undersökning som IQ genomfört uppger nästan 4 av 10 (37 procent) att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern.
2017.06.21

Semester – då dricker vi mer och oftare

Över hälften (52 procent) av de boende i Sverige uppger att de dricker mer alkohol under semestern jämfört med övriga tider på året. Nästan lika många (51 procent) svarar att de dricker alkohol oftare under semestern jämfört med övriga tider på året. Det visar en ny Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av IQ.
2017.06.19

Många föräldrar oroliga inför sommarens festivaler

I en undersökning som IQ låtit undersökningsföretaget Norstat genomföra bland 2927 föräldrar med barn mellan 13-17 år uppger drygt 8 av 10 (82 procent) att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med festivaler. Drygt var tredje (36 procent) uppger även att de är oroliga att deras tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med festivaler.
2017.06.07

Skolavslutning oroar tonårsföräldrar

Drygt 8 av 10 (84 procent) tonårsföräldrar tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med skolavslutningen och 4 av 10 är oroliga för att deras tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med skolavslutningen. 6 av 10 tror även att deras tonårsbarn kommer att dricka sig berusad innan 18-års ålder.
2017.05.28

Tre av fyra studenter riskkonsumerar alkohol

Alkoholkonsumtionen och berusningsnivån bland studenter som besöker fester vid svenska universitet och högskolor är hög. Hela 74 procent av studenterna har alkoholvanor som innebär risk för fysiska, psykiska eller sociala skador. Det visar en ny rapport från IQ som presenteras idag.
2017.05.08

Stark alkoholkultur i studentlivet visar ny undersökning från IQ

Nästan 6 av 10 studenter anser att det finns traditioner inom studentlivet där det är självklart att man ska dricka alkohol. Drygt var fjärde svarande uppger även att de tror att det är svårare att passa in på deras universitet/högskola om man inte dricker alkohol. Det visar en undersökning som har genomförts på uppdrag av IQ, bland 6 808 högskolestuderande vid 16 olika studentkårer och nationer runt om i Sverige.
2017.04.27

Många föräldrar runt om i Sverige oroliga inför Valborg

Drygt var tredje förälder (35 procent) uppger att de är oroliga att deras tonårsbarn ska dricka alkohol i samband med Valborg. I Kalmar län var motsvarande siffra 44 procent (högst) och i Norrbottens län var siffran 23 procent (lägst). Knappt åtta av tio (79 procent) svarar även att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol, men bara nio procent tror att det är vanligt att deras egna tonårsbarn dricker alkohol. Det visar en undersökning bland 2 927 tonårsföräldrar med barn mellan 13-17 år som IQ låtit undersökningsföretaget Norstat göra.
2017.03.30

Nya filmer ska minska fyllan på fotboll

Hur skulle det se ut om vi betedde oss på samma sätt på föräldramöten eller biografer som vissa gör på fotboll? Svaret finns i de nya filmerna från satsningen Fotboll utan Fylla som har premiär idag.
2017.02.28

Mer tillåtande syn på berusningsdrickande enligt ny rapport från IQ

I dag släpps IQs Alkoholindex 2016. I rapporten framkommer att synen på berusningsdrickande blivit mer tillåtande i Sverige, såväl bland kvinnor som bland män. Unga vuxna går däremot mot strömmen och har blivit mer återhållsamma i attityden till att dricka sig berusad.
2017.01.10

Välkommen som ny kollega hos oss på IQ – ansvarig IQs nätverk

IQ verkar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Inom ramen för detta arbete har vi samlat ett stort nätverk av aktörer som verkar inom alkoholområdet. Nu söker dig som ska ansvara för IQs verksamhetsområde nätverk. I rollen kommer du får stort ansvar för att nå ut och skapa medvetenhet och engagemang inom IQs frågor.