2008.12.11

Film om festens baksida skapar eftertanke

Filmen "Rus" hyllas av bloggvärlden, vann pris som månadens kampanj och ses på YouTube. Kombinationen film och musik blev en fullträff. Sju av tio i målgruppen 18-25 år har sett filmen och mer än nio av tio har förstått budskapet.
2008.11.20

IQ-befriade chefer ger bort alkohol

En aktuell undersökning visar att var fjärde chef under det senaste året har gett bort alkoholhaltiga drycker i gåva. Varannan flaska (47 procent) gick till affärskontakter eller kunder, och var tredje flaska (32 procent) delades ut bland anställda på företaget.
2008.10.30

Festcoachen "Hoa-Hoa" läxar upp unga vuxna på krogen

Yttre press och inre krav släpper när man dricker alkohol. Unga vuxna tycker att livet känns roligare och det blir lättare att flörta. Till nackdelarna hör att man kan sluddra och ragla, tappa minnet och hamna på bild på nätet. Nu kan de få en påminnelse från mamma, en arg tant, Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren eller en alkoholforskare om att inte dricka mer än de klarar av.
2008.10.13

Unga vuxna kopplar av med alkohol, säger "sanningar" och har sex som de ångrar

Unga vuxna kopplar av med alkohol, de tycker att livet känns roligare och det är lättare att flörta. Men alkoholen har också en baksida. De säger sanningar och har sex som de sedan ångrar, de hamnar på bild på nätet och drabbas av minnesluckor. Med en ny kampanj vill IQ få fler unga att fundera över sin alkoholkonsumtion.
2008.06.12

Fotbollsprojekt påverkar attityder till alkohol

Det svenska fotbollsprojektet IQ United har lett till fler diskussioner om alkohol bland ungdomar som spelar fotboll. En majoritet av lagen menar att IQ United dessutom kan ge effekt när det gäller att senarelägga alkoholdebuten.
2008.05.07

Högstadieelever festar på nattklubb

Högstadieelever i Ängelholm kan festa på Bahnhof Bar. Fredag den 9 maj är nattklubben alkoholfri med disco till midnatt för elever i årskurs 7-9. - Vi måste erbjuda något som känns spännande för ungdomarna. Många riskerar att hamna på efterfester, de dricker för mycket och mår dåligt efteråt, säger Leif Göransson, Bahnhof Bars ägare.
2008.04.16

Bläckpatroner säljs med hjälp av rödvin

Köp utrustning till din skrivare för minst 5 000 kronor och du får en låda rött vin på köpet. Med det erbjudandet hoppas företaget Daytoner locka kunder. - Klart olämpligt anser Ann-Therése Enarsson, VD för IQ.
2008.04.07

Gravid och berusad? Ny film från IQ

30 procent av alla blivande mödrar fortsätter att dricka alkohol under graviditeten. IQ:s nya film vill få blivande föräldrar att fundera på hur alkohol påverkar fostret. IQ-projekt nr 4 handlar om barnmorskorna på mottagningar i Farsta, Vantör och Dalen i Stockholms län.
2008.01.17

Tommy Söderberg föreläser i Örebro

Tommy Söderberg, förbundskapten för U21, kommer till Örebro den 22 januari för att föreläsa om fotboll och alkohol ur ett ledarperspektiv.