2007.12.10

4 av 10 chefer har gett bort alkohol i gåva

På många företag tycks det klucka mot jul. En aktuell undersökning visar att 41 procent med en position i arbetslivet där de ger bort gåvor i julklapp, under det senaste året har gett bort alkoholhaltiga drycker i gåva. Det gäller i än högre grad män och 50-plussare.
2007.11.13

Yrkesförare mot rattfylleri i ny kampanj från IQ

En undersökning om attityden till höga hastigheter, alkoholpåverkade förare och trötthet/sömnbrist ger ett mycket tydligt utfall; 9 av 10 rangordnar alkoholpåverkade förare som viktigast av de tre faktorerna. Yrkesförare, som har vägen som sin arbetsplats, tar nu ställning mot alkohol i trafiken i en ny kampanj från IQ i samarbete med Sveriges Åkeriföretag.
2007.10.19

Film om festens baksida vann ROY

IQ:s film "Säg emot" vann första pris som bästa reklamfilm under 2007 på Roy-galan torsdag 18 oktober. Filmen går från att vara en positiv skildring med fest till en negativ där konsekvenserna av för mycket alkohol blir belyst. Filmen kommer att sändas i TV3, TV6 och Kanal 5 under november.
2007.06.27

Kampanj ledde till attitydförändringar och fler alkolås

IQ:s kampanj för alkolås i skolskjutsar som drevs tillsammans med taxi- och bussbranschen gav resultat; kraven på alkolås har ökat från resenärer och i upphandlingar och företagen vill visa upp att de nu också är lokala hjältar.
2007.05.16

Film om festens baksida

IQ:s nya film, som nu har premiär på biografer och i TV, går från att vara en positiv skildring till en negativ, med en gråzon emellan. Vi dricker mer och oftare, och det behövs initiativ för att skapa alkoholfria miljöer. IQ har samlat närmare 600 goda exempel; konkreta aktiviteter och projekt som gör skillnad.
2007.04.03

Nyktra flick- och pojklag får åka på fotbollsläger i Danmark

Få miljöer har lika stor möjlighet att påverka normer och attityder som fotbollens. Därför har IQ och Svenska Fotbollförbundet startat IQ United, ett samarbete för att uppmuntra ungdomar att skjuta upp alkoholdebuten. 500 lag har anslutit sig. Sex lag får åka på ett träningsläger i Danmark.