2017.04.26

IQ presenterar rapporten "Berusnings-drickande i studentlivet" 

VAD: Rapportsläpp: "Berusnings-drickande i studentlivet"  VAR: Lindellhallen, Umeå Universitet NÄR: 2017.05.29 kl. 11.30 - kl. 12.45

LIVESÄNDNING:

Se livesäningen av seminariet via denna länk: https://130.239.5.182/videos/livestreams/page1/

Klicka på videolänk "Hörsal C - 29 May 2017"

 

Studentlivet är en på många sätt unik period som många också förknippar med festande och en stark alkoholkultur. IQ bjuder in till ett seminarium om studentliv och alkoholkultur den 29 maj där en ny rapport presenteras.

Under seminariet presenteras rapporten ”Berusningsdrickande i studentlivet” som även omfattar resultaten av en promillestudie bland över 600 studenter från fyra olika städer.
 
Det blir även ett panelsamtal med Natalie Durbeej, Med. dr. vid STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), Hanna Norberg, studiesocialt ansvarig vid Umeå Naturvetar- och teknologkår, Jeanette Lundberg, studenthälsan vid Umeå Universitet och Juan-Pablo Roa, IQs vd. Moderator är Sara Dinwiddie, IQ.

Promillestudien
I november 2016 genomförde IQ, i samarbete med STAD, en studie om berusningsnivåer bland studenter som besöker fester vid olika svenska universitet och högskolor. Frågor som undersökts är bland annat: Vilken är den genomsnittliga berusningsnivån? Hur stor andel har ett riskbruk? Vilka faktorer förklarar en högre berusningsnivå?

VAR: Hörsal C, Lindellhallen. Umeå Universitet.
NÄR: måndagen den 29 maj. Seminariet startar kl 11.30 och håller på till 12.45.
OSA: Senast den 24 maj till Sara Dinwiddie. Vi bjuder på lunch, glöm inte anmäla om du behöver specialkost. Observera att antalet platser är begränsat.
För ytterligare frågor kontakta Sara Dinwiddie på mail eller telefon, 076 865 25 70.


Kalendarium